De oogst ìs groot…..

Wat een geweldige middag beleefden we weer in Rotterdam Oost, met het RET, het Rotterdams Evangelisatie team, samengesteld uit mensen uit verschillende kerken, niet alleen uit Rotterdam, maar ook uit Strijen, Delft. Lopik en Dordrecht. Opnieuw konden we een recordoogst noteren!
Vooraf hadden de teamleiders vergaderd hoe de mensen, inmiddels al meer dan 600, die hun leven aan Jezus gegeven hebben het beste kunnen discipelen. We willen graag samenwerken met de gevestigde kerken, zoals we dat al doen met Kom en Zie en de Schutse, waar allebei in september een Alpha cursus start, bij de een in de ochtend en bijdrage de ander ’s avonds. De evangelisten houden nu zelf contact met de bekeerlingen om hen uit te nodigen en eventueel te begeleiden.
We gingen weer in 4 teams op pad, met in totaal 20 mensen:

De ploeg van de Goudse Rijweg, olv Mirjam Refos, ze schrijft:
Wat opvallend was en ik/wij nog nooit meegemaakt hadden is dat een jonge moslim herhaaldelijk zei dat hij gelooft dat JEZUS de ZOON van GOD is. Toch wilde hij HEM niet in zijn hart vragen. Voor doof oor gebeden, kon beter horen.Jongen, (16 jr.) Nam Jezus aan en vrouw van 35 jr. 2 meisjes van 14 jaar namen Jezus aan. Zelfs 2 stadswachten op scooters namen Jezus aan.

Enz. Enz. Veel genezingen van rugpijn en aangroei van ongelijke benen en veel gezaaid en geoogst. 18 personen vroegen Jezus in hun hart.

Het team van de Frits Ruysstraat had het aanmerkelijk drukker dan de vorige keren, mensen stonden ook hier soms in de rij en wachten geduldig op hun beurt. Zoals Grace, 81 jaar oud en nog steeds denkend de hemel te moeten verdienen. Haar de betekenis van haar naam uitgelegd (Grace =genade) waarna ze de Here Jezus uitnodigde. Of die twee jonge vriendinnen, ze zagen hun benen aangroeien, wat heel bijzonder voor hen was. Ook zij namen de Heer aan en stuurden vervolgens hun broertjes naar ons toe. Zij moesten even wachten, want alle stoelen waren bezet, maar toen zij op de stoel plaatsnamen, zagende het wonder en nodigden Jezus uit. Een moslima werd genezen van Astma.

Een lieve zuster uit de basisgemeente werd genezen van de ziekte van Menière, ze kwam later nog eens terug en getuigde ervan tegen de andere teamleden.
Zie hier de video: http://youtu.be/AzlTOSBFTkY
Later zegt haar zoon op Facebook: ‘Hoi Arie De Paauw ik ben nu bij mijn moeder en ze is echt compleet genezen, geen duizeligheid, meer loopt kaarsrecht , geen oor en kaak pijn meer het is echt een wonder van de heer halleluja! !!!!!!! !! En compleet blijmoedig zingend door het huis ik weet niet wat ik meemaak en dat na jarenlange depressies. halleluja God is groot en goed gby all!!!!!!!!!!!!!!’
Karin, die eigenlijk boeddhist was, maar Jezus had aangenomen, zag dat en wilde nu ook op de stoel. Jezus genas haar knieën.

En zo ging het maar door, totaal 7 mensen nodigden Jezus uit in hun hart, op die plek

Ook op de Groene Passage liep het geweldig. Corrie van Driel schrijft:
Margreet heeft 1 mantot de Heer geleid. De man die Jezus aannam zou het fijn vinden als Margreet
nog eens contact met hem opnam. Een andere man wilde Jezus wel aannemen maar vond het wat vreemd
en het werd hem wat, te veel. Margreet raadde hem aan zijn Bijbel open op tafel te leggen zodat hij er toch in zou gaan lezen.
Arnold heeft veel gesprekken gehad, dus veel mogen zaaien. Zelf heb ik 5 zielen tot de Heer mogen leiden:
1e: 2 Surinaamse zusjes die allebei de Heer aannamen en die gebed vroegen voor hun tante die een borstoperatie gehad heeft vanwege borstkanker.
Ik heb gebeden dat er geen uitzaaiingen zullen zijn en ik heb de ziekte weggestuurd ie gezondheid geclaimd in Jezus Naam.
2e: Een Turks meisje van moslim afkomst, zij nam Jezus aan na het gebed te hebben gebeden ! Ze was zichtbaar blij, maar wel een beetje bang van wat haar broer ervan zou vinden. Ik heb ook voor haar broer gebeden en voor herstel van de relatie met haar moeder.
3e: Een Italiaanse jongeman die het zondaars gebed bad (in het Engels). Later twijfelde hij weer, maar hij heeft het zondaars gebed gebeden dus Jezus aangenomen.
4e: Zondaars gebed gebeden met een (donkere) jongeman. Hij had te veel haast om gegevens op te nemen. Maar hij zal terugkomen, evenals nog een andere jongeman die ook vandaag geen tijd had. Ook hij zal volgende week terugkomen.
Verder nog gesprek gehad met moslima. Dit werd discussie over de drieëenheid van God en het Zoonschap van Jezus. Heb ik afgekapt en haar gezegd dat ik voor haar zal bidden.

Tot slot het verslag van Jan en Janneke van het Bushokjes team:

Ingrid en Janneke spraken met een Arabische meneer. Hij sprak weinig Nederlands, maar ook bijna geen Engels. Toch nam hij heel graag een Engels boekje aan, dat hij thuis op de computer wilde vertalen.
Ingrid leidde verder een moslim jongen van 17 jaar tot Jezus. Ook een meneer uit Pakistan, die in ‘Kom en Zie’ komt. Hij wist niet zeker of hij naar de hemel ging. Alles werd uitgelegd en samen werd het zondaarsgebed gebeden. Deze man beloofde om thuis met zijn gezinsleden te bidden en hen tot Jezus te leiden.
Verder werd er een man tot Jezus geleid, die voor drie weken in Nederland verbleef, waarna hij naar Engeland zou terugkeren. Hij sprak echter wel Nederlands. Er wordt door Ingrid met hem contact onderhouden via ‘WhatsApp’.
Er kwamen in totaal 12 mensen tot Jezus, waaronder 2 Moslima’s en 1 Moslim.
Tot slot kwam er een Gereformeerd meisje tot Jezus, waarbij een beenlengte verschil van1,5 cm werd opgeheven.
Het was weer een super middag voor Gods Koninkrijk.

Dat was het zeker, na een hertelling bleven er 49 mensen hun hart aan de Here Jezus te hebben gegeven! 49=7×7 een dubbele volheid. Mocht je er nog aan twijfelen, wat Jezus zegt in Mat.9:37-38 is waar: de oogst ìs groot en met arbeiders haal je een grotere oogst binnen, mits je effectief te werk gaat! Hem alleen zij de dank en eer!

Met vriendelijke groet,St. Arbeiders in de Oogst
www.arbeidersindeoogst.nl

Arie de Paauw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s