Goddelijk geplande ontmoetingen

Verslag van de REDT Outreach, 26-8-2015

De weersvooruitzichten voor Rotterdam waren niet zo best, toen ik ’s ochtends keek, flinke buien al in de loop van de middag. Maar we proclameerden, samen met onze gebed-achterwacht dat het droog zou blijven en dat deed het (tot de avond)
Vandaag was Paul Kik voor het eerst in ons midden. Hij staat op het punt om het tweede jaar van de Nehemia Bijbelschool te gaan doen en is dus al geoefend in het script van het hart. Vandaag, als Kom en Zie-er, ging hij met ons mee. Het werd dus een Kik-start 😛
We checkten zijn benen en geboden ze gelijk te komen in Jezus naam. Paul is al op een wonderlijke manier genezen van de ziekte van Crone, dus genezing is niet vreemd voor hem.
Na de fellowship, het onderwijs, dit keer over de zalving, gingen we weer op pad naar de, inmiddels bekende, plaatsen om Gods Koninkrijk te demonstreren en de mensen van Zijn liefde te vertellen. We merken steeds weer dat God mensen stuurt, dat Hij het plant, zulke mooie ontmoetingen

Jan stond weer bij het bushokje bij Metro oostplein:
Bij het bushokje sprak Gretha met een vrouw van 85 jaar. Ze was een christin. Gretha heeft gebeden voor redding en herstel van de kinderen. Verder sprak ze een jonge vrouw aan, die een vorige keer haar hart aan Jezus had gegeven, maar er nog niks mee had gedaan.
Ingrid had een gesprek met een man, die dinsdag jongstleden gehoord heeft, dat zijn broer overleden was en al 11 dagen geleden gecremeerd was. Hij wilde nader contact om meer over het geloof te weten. Ze houdt contact d.m.v. sms.
Maria (reeds christin), uit Kaap Verdië zat ook weer op een bankje in de buurt van het bushokje te wachten. Ze had last van haar hand en been. Ingrid heeft voor haar gebeden. Na dit gebed voelde Maria verlichting. Volgende week neemt Maria haar dochter mee, die last van stress heeft.
Ingrid had verder een gesprek met een jonge vrouw. Deze vrouw was aan het vasten. Ingrid heeft met deze vrouw gebeden voor werk, voor een auto en voor haar zoontje van 5. Telefoonnummers zijn uitgewisseld en ze houden contact met elkaar.
Paul sprak de meesten aan, die langs hem liepen. Hij bracht een jonge vrouw tot Jezus.
Jan ontmoette twee jonge vrouwen. Ze waren vriendinnen van elkaar. De ene vrouw had Jezus nog niet eerder in haar hart gevraagd. Beiden baden het reddingsgebed (We gebruiken de term zondaarsgebed liever niet meer. De Engelsen zeggen het zo mooi: Prayer of Salvation)
Verder kwam hij in gesprek met een buitenlandse vrouw, die zei een atheïst te zijn. Ze liet echter wel toe dat er voor haar gebeden werd. De vrouw nam een boekje en folder mee.
Ook een jonge vrouw met kind werd aangesproken. De vrouw was katholiek opgevoed. Ze nam nog geen beslissing voor Jezus, maar ze wilde er wel meer van weten. Ze kreeg een boekje ‘God houdt van jou’ mee en de folder ‘Je bent speciaal’.
Tot slot kwamen twee jongemannen nog tot Jezus. De ene was een Chinees en zat op een internationale school, de ander was een jongeman met een Friese naam, die in Berkel en Rodenrijs kwam. In totaal gaven 5 mensen hun hart aan Jezus bij het bushokje.

Op de Frits Ruysstraat was het meteen raak. Ik sprak een Ghanese man aan, Richard en mocht hem meteen tot Jezus leiden, Hij was voorbereid. Ook Anneke had een mooie ontmoeting, Ik ‘viste’ een vrouw, van Cambodjaanse afkomst van de fiets, die met haar zoontje van negen krantjes aan het rondbrengen was. Ze had eigenlijk geen tijd. Anneke nam het over, bad voor haar benen en leidde haar tot Jezus. Ze bleken een heftige overeenkomst te hebben. De vrouw was vanaf driejarige leeftijd zonder ouders opgevoed, iets wat Anneke uit haar eigen situatie kent. Dat schept meteen een band. Daarom kwamen de waterlanders en daarna samen op de foto. Zoon staat er ook netjes op.
Paul bad voor een man. Zijn benen kwamen gelijk, meteen flabbergasted! Stond open voor het evangelie en nodigde Jezus in zijn hart. Hij wist, toen hij ’s morgens opstond, dat het een bijzondere dag zou worden, maar waarom? Nu wel, Hij ontmoette Jezus! Paul, die dacht dat het zo hoorde, gaf hem ook een pareldoosje. Tante Josien uit Kom en Zie, geeft ons die mee, een naarstig stukje huisvlijt. Een lucifersdoosje, mooi beplakt, met erin een schelpje met een ‘parel’ en de boodschap je bent waardevol. Voor deze man was dat ook bijzonder (we geven ze normaal altijd aan vrouwen en meisjes) Hij was oestervisser geweest. Zijn bedrijf was op de fles, financieel aan de grond en God bemoedigt hem. God is zo goed!
Ook Marlene was goed bezig, viste iedereen die langs kwam en kon ook verschillenden tot Jezus leiden. Ik mocht bidden voor een Indiase man, Hindoestaans, die een beroerte had gehad en nog maar langzaam kon lopen. Na gebed ging het al beter. Zij benen opgemeten, bleek een flink verschil, na gebed ging het nog beter! Hij nodigde de Here jezus uit in zijn hart. Er kwam een Somalische vrouw aanlopen in een mooie jurk, bedruk met pauwenveren. Daar moet je op reageren als je de Paauw heet. Ik mocht haar benen checken en ze was perplex dat God haar aanraakte. Ook het pareltje in het doosje vond ze bijzonder, maar als moslima je hart openen voor Jezus was nog een stap te ver. We blijven voor Marian bidden.
We spraken nog met Arnold, de zoon van de vrouw die 29 juli j.l. genezen werd van de ziekte van Meniere: Hij zou met haar op de 30ste naar Apeldoorn gaan naar de specialist. Maar hij kon geen vervoer krijgen, dus moest de afspraak gecanceld worden. Het hoefde dus ook al niet meer, want zijn moeder is (nog steeds) genezen!Halleluja!
Corrie doet verslag van de Groene Passage:
De Groene Passage was vandaag ondergedompeld in Gods Glorie, gebed van diverse mensen heeft het geestelijk gezag op dit plein met Licht ondergedompeld, Hallelu- Jah !
Team GP, heeft 6 zielen tot de Here Jezus geleid en mocht voor veel mensen bidden en vele bemoedigende gesprekken hebben en Zijn Liefde uitdelen! Mensen waren vaak tot tranen toe aangeraakt door God …..
Marcel mocht voor diverse mensen bidden, een katholieke pastoor die in zijn officiële gebedskleding op straat liep, liet voor zich bidden. Marcel heeft geproclameerd dat het Licht van Jezus in hem en door door hem heen zal schijnen door de kracht van de Heilige Geest, om de kerkgangers in vuur en vlam te zetten, zodat stromen van Levend Water vanuit deze pastoor zal stromen over de mensen….Een stoere man met motor, die voor bureau Halt werkt, nam een rood boekje over Jezus aan en was geraakt toen hij een schelpje kreeg met een parel erin..Zo kijkt God naar jou..Marcel sprak bescherming, bewaring en voorziening over hem uit. De Heer aannemen was nog te vroeg voor deze man, maar de Liefde van God raakte hem tijdens het gebed. Eén lief meisje uit Aruba, die haar ouders miste ontving bemoediging en vertroosting. Een jonge man uit Brazilië, die een semester in Rotterdam studeert, gaf zijn hart aan Jezus. Bij een Turkse man groeide zijn linker been aan en verdween zijn rugpijn na gebed. Hij bad het reddingsgebed in zijn eigen taal.
Marianne mocht twee mensen tot de Heer leiden. {(Van haar heb ik geen verder verslag, [corrie])}
Corrie had een gesprek met een mevrouw met een soort new- age geloof, waar zij bij bleef.
Later hadden Corrie en Nico een gesprek met haar man, die in de wetenschap geloofde.
Maar wonder boven wonder liet deze man toe dat Corrie het reddingsgebed met hem bad. Deze stoere man was zichtbaar aangeraakt door de Liefde van God. Was heel mooi om te zien ! Corrie mocht het reddingsgebed bidden met een Hindostaanse man die zijn leven aan Jezus gaf ! Nico en Corrie hadden een gesprek met een mevrouw, die veel had meegemaakt. Zij bad soms zelf ook wel in moeilijkheden maar kon toch niet echt geloven in God. Maar het gebed dat Corrie uitsprak deed haar wel de tranen over de wangen stromen. Voor dit soort mensen bid ik dat God verder met ze aan de slag gaat.
Alle Glorie en Lof aan de Here Jezus Christus, de Zoon van de Levende God !! …..
Via Mirjam doet Leata verslag van de Goudse Rijweg:
‘Ik heb veel mogen zaaien van Gods liefde en boekjes uitgedeeld voor wie thuis keuze wilden maken. Veel beenlengteverschillen groeiden aan. Rugpijnen verdwenen. En personen namen Jezus ter plekke aan. Mirjam vervolgt: Ik ontmoette een moslimman onderweg naar de fysiotherapeut. Hij had hernia en pijn in zijn hele been. Na gebed was de helft van de pijn been weg, maar hij had geen tijd meer, moest naar zijn afspraak. Een Turkse moslima had 3 cm verschil beenlengte, het groeide aan. Ze vroeg Jezus on haar hart, ze kreeg kippenvel, niet van de kou en voelde zich aangeraakt. Ze nam een Bijbel in ontvangst, vroeg of het wel mocht. Gaat ze lezen.Voor haar man gebeden die thuis veel alcohol dringt. En meisje met kanker in het hoofd en buik nam Jezus aan en voelde licht nadat ook de geest van kanker weggestuurd was.. Ze ging paar een paar keer naar de UKGR, maar nu niet meer, zondag gaat ze mee met mij naar mijn gemeente.
Moslima met 2 kinderen had al 4 jaar elke dag rug- en hoofdpijn na 2 x bidden nam Jezus alle pijn weg.Een jongen uit Servië had rugpijn, na gebed was de pijn weg. Toen hij vroeg of Jezus zijn zonden wilde vergeven en in zijn hart komen, sprong hij in de lucht van opluchting en blijdschap. Een vriendin zei dat zij ook geneest door hard te duwen op de plek van pijn. Ik liet haar zien dat ik dat juist niet doe en dat Jezus geneest. Toen ze dat zag liep ze weg. Een lieve, oudere moslima kwam blij op me af en vertelde wanneer ze naar Action liep, ze 4 x moest stoppen en op haar rollator zitten vanwege de pijn. Nu niet meer, ze loopt heen en terug. Vroeg te bidden voor nog een klein beetje pijn in onderrug. Na gebed…pijn weg, zij was zo blij weer.
Evangeline bidt met Solomon 8 jr hij sluit zijn ogen en bidt haar na: kom in mijn hart Heer Jezus. Daarna zit hi met de j ogen dicht achterover en dan vraagt ze hem zijn naam op te schrijven. Dan zegt hij. Jezus naam er ook bij. Jong geleerd…..
We mochten 14 personen naar Jezus leiden, waarvan 2 moslima’s, waarvan 1 de gekregen Bijbel gaat lezen.
Zo was de oogst weer super, telkens weer zien wij Gods kracht door ons heen stromen, harten open gaan en mensen geraakt worden door Gods liefde.
Als je wilt kan je altijd met ons mee, maar ik waarschuw je wel, het is verslavend! Deze dag baden 35 mensen het reddingsgebed
!

image11
image11
image141
image141

Arie de Paauw | August 28, 2015 at 7:15 pm | Categories: Uncategorized | URL: http://wp.me/p6zqUp-Y
Comment See all comments Like

Change your email settings at Manage Subscriptions.

Trouble clicking? Copy and paste this URL into your browser:
https://rotterdamsevangelisatiedoorbraakteam.wordpress.com/2015/08/28/goddelijk-geplande-ontmoetingen/
Thanks for flying with WordPress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s