Dordrecht, 21-9-2019

door Edwin Luiten

Vandaag 21-09-2019 nabij de markt in Dordrecht gestaan.

Was een mooie dag om uit te stappen. Ik was daar veelal alleen, maar heb wel wat getuigenissen. Veel mensen aangesproken en korte maar vriendelijke gesprekken gehad. Gods liefde gebracht.

Het eerste stel waar ik een gesprek mee had, kwam zelfs 2 keer langs ondanks dat ze geen tijd hadden. Zij was wel met spiritisme bezig, en stond half om half met intresse, en hij had een christelijke opvoeding gehad. Door het getuigenis hoe Jezus in mijn leven kwam en waar ik naar zocht bleek ze wel veel mee te hebben, maar bidden voor haar beenlengte gebeurde niet…gelukkig maar want ze had een korte rok aan. Misschien komt dat in de toekomst, als God dat wil en ze een lange broek aan heeft. 

Petra, een kleine vrouw van achter in de 60, had ongelijke benen en rugklachten. De linker been was meer dan 1,5 cm korter. En na gebed was dit opgeheven, ze voelde niet direct verschil maar vroeg haar om einde van de week eens aan te kijken of er  meer veranderingen zouden zijn en ook bij de therapeut/dokter na laten kijken. Dat zou ze doen.

Liesbeth, een activiste die demonstreerde tegen de dieren mishandeling in de voedingindustrie, en die tegenover de nieuw geopende kippenrestaurant van amerikaanse afkomst met een groep mensen stonden, keek toe terwijl ik had gebeden voor Petra. Ze was wel christen en ging naar een vega kerk( niet bekend voor mij). Ze had pijn in haar pols en schouder. Hiervoor 2 keer gebeden, maar ze merkte nog weinig verschil, wel vond ze het life dat er  voor haar gebeden werd.

Ria, een vrouw in een scootmobiel aangesproken, ze vond de voorbij rijdende Harley Davidsons zo mooi. Ze wilde graag ook eens een toer op z’on fiets. Ik spoorde haar aan om te googlen,misschien dat er nog mensen zijn die haar een ritje op een trike kunnen geven. Ik heb voor haar gebeden, en dat vond ze zeer fijn.

Jerome, een jongeman die zich met wereldse dingen bezig hield, maar een christelijke achtergrond had. Ik kreeg woorden van kennis, en zag zijn houding veranderen… misschien gaat hij hier wat mee doen.

Jongeman( met een naam die ik niet makkelijk te onthouden vond), ging wel elke zondag naar een gemeente in Spijkenisse, maar had nog niet de keuze voor Jezus in zijn hart genomen, en zich nog niet laten dopen. Met hem gebeden dat hij persoonlijk contact met Jezus zou krijgen en ook de stap te nemen om zich te laten dopen. 

Anne, een jonge vrouw die ik eerst uitlegde waar ik voor op straat stond, en ze herkende geen van deze klachten. Maar toen ik over geloof in God had, wel graag zou willen weten of Hij bestond. Ik zou haar in mijn gebeden meenemen.

Ook gesprek gehad met een oudere joodse vrouw, die het ontzettend moeilijk vond om een kerk te bezoeken, omdat er volgens haar veel onechte dominee’s en voorgangers zijn.. En ze doelde ook op misbruik. Wel een goed gesprek gehad, en hoop dat ze andere inzichten zal krijgen.

Het was al tegen 15:30 en wilde gaan opruimen en weggaan. Ik heb nog iemand aansproken van de activisten, of ze Liesbeth nog hadden gezien, de jonge vrouw die ik aansprak, wist niet wie ze was..en toen ik vertelde waarom ik ze hoopte te spreken, en we over geloof hadden, was ze wel bekend met de bijbel, maar vond een aantal dingen moeilijk te begrijpen.Vooral over uitverkorenen.

Op mijn weg richting de auto kwam ik bij de zaanse grootwinkelier Nianne tegen. Een jonge vrouw die heel wat aandacht kreeg met haar verschijning. Ze wilde mij lid maken om voor een groene organisatie. Ik vroeg of ze ook tijd had voor mijn verhaal.

Ik heb mij laten overhalen, niet door haar uiterlijk overigens, en daarna kon ik wat vertellen over mijn geloof in Jezus. Zij heeft het veel over het spiritsme, maar ik liet haar vertellen. Terwijl ik later verder vertelde merkte ze op, dat er toch wat dingen bij haar gebeurde. Ze heeft wel een beeld van het christelijk geloof, maar lijkt verweven met New Age, moeder natuur en nog wat dingen. Rustig vervolgde ik het verhaal en bij haar kreeg ik woorden van kennis. Uiteindelijk heeft ze samen met mij het reddingsgebed gebeden, Jezus in haar hart aangenomen en heeft het Levende Woord bijbel meegnomen.

Tot zover wat God vandaag in Dordrecht heeft gedaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s