SWAT, 5 oktober 2019

Gisteren was er weer een SWAT, Soul Winning Action Training, in Rotterdam, georganiseerd door st. Arbeiders in de Oogst en gefaciliteerd door de gemeente Kom en Zie. Er waren 11 mensen op af gekomen, waarvan drie nog niet echt eerder geëvangeliseerd hadden, de anderen hadden wel ervaring.

We deden eerst het script, omdat zielen winnen ons belangrijkste doel is. Daarna legden we het beenlengte verschil uit, wat we daarna oefenden.

Nieuw was het profetisch aspect wat we in deze manier van evangeliseren inbrengen. Na eerst wat op elkaar geoefend te hebben, wat soms tot bijzondere resultaten leidde, vroegen we de Heer om ons dingen of mensen te Laren zien, die we zouden ontmoeten. Deze schreven we op het bord

Daarna gingen we in 3 groepen van 4 de straat op, Johanna naar de AH, Edwin naar ‘ons’ bushokje en ondergetekende naar ‘Ali Baba’.

Hier volgt het verslag van Edwin’s team, aangevuld door Jimmy:

Aan het begin sprak ik een man, wiens naam ik vergat te vragen, die wel rugpijn had.
Ik vroeg of Youetta om voor hem te bidden, en als ik me niet vergis heeft ze hem ook naar Jezus geleid. Wat was dat mooi om te zien.
Raoul was een jongeman met een muts op, voor wie de benen werd gemeten en gebeden, maar 
nog al een bijzondere kijk op het geloof had, en ook meende Jezus te kennen. Jan gaf hem wel een boekje mee dat hij aannam, en verder zegenden  Jan en ik hem.
Alex kwam voorbij, en ook met hem kort gesproken. Hij  had rugpijn en  ik dacht aan ongelijke benen. Ik vroeg of Jimmy voor hem wilde bidden en zijn beenlengte na te kijken.
Een jonge moslima, Nederlands van oorsprong met een christelijke moeder en oma(vertelde ze), die Charlotte heette had scoliose. Ze had een groot beenlengte verschil. Het leek eerst niet recht te komen, toen ik de naam van Jezus
noemde kwam het gelijk…maar ze sprong gelijk op… Ze schrok, want ze had gehoord van haar moslim vrienden dat ze geen  genezing mocht ontvangen van Jezus. Daarna hebben we om beurten met haar gesproken….dit was bijzonder, want het leek erop dat ze weg zou gaan. Maar ze bleef bijna een uur.
Ook hebben Jan en ik een stelletje aangesproken, welke bij de Jehova getuigen hoorden. Daar hebben we geprobeerd om uit te leggen dat Jezus zelf naar de hel was gegaan om de gevangenen te bevrijden, want ze geloofden niet in de hel.
Helaas kwam Jan op het laatst achter , toen ze wegliepen, dat hij een boekje had voor juist de Jehova getuigen die hun dit duidelijk kon aantonen. We hopen op een andere keer.
Op het laatst kwam er een Duits stel, welke geen relatie met elkaar had, langs. Daniël en Stephanie heetten ze.
Ik mocht zijn beenlengte opmeten, en Stephanie mocht getuigen van de verschil, en ook dat de benen weer gelijk waren.
Ik mocht het reddingsgebed( in het Engels) doen, hij had wel een christelijke achtergrond, maar in zijn tiener jaren het geloof de rug toegekeerd. Stephanie was ook wel aangeraakt, maar wilde niet op straat haar hart geven. Ik heb het Engelstalige gebed aan Daniël meegegeven, zodat hij dit met haar kan bidden.

JIMMY vervolgt

‘Ik sprak als 1e een jong stel aan met de vraag; heeft iemand jullie wel eens verteld dat God van jullie houd en een geweldig plan heet met jullie leven. Hier werd lacherig over gedaan, en ze liepen door. Ik liep met hun mee en vroeg; als jullie vandaag zouden sterven zijn jullie voor de 100% zeker dat jullie naar de hemel gaan? Hier wilde ze wel antwoord op geven.

De dame was serieus. Ik legde het evangelie uit aan hun en mocht voor hun bidden. Na een korte getuigenis van mijn eigen leven nam de vrouw Jezus aan als redder en verlosser. De man was duidelijk aangeraakt maar vond t beetje vreemd wat er allemaal gebeurde.

Ik sprak een stoere jongen aan met capuchon op zn hoofd, die zei dat hij moslim was en niet de zekerheid had. ik verstelde hem wat Jezus voor mij betekende. Vervolgens begon ik met het script. Ik mocht voor hem bidden en hem zegen, wat voor mij erg bijzonder was. Zeker dat hij er enorm voor openstond. Toen ik vroeg; of hij het geschenk wilde aannemen dat God voor hem heeft door Jezus Christus. Reageerde hij wat star. Omdat moslims Jezus anders zien. Maar ik legde uit dat ik het niet over religie had, maar relatie! Na de korte uitleg bad ik het reddingsgebed voor en hij bad met mij mee. Amen!

Man met pijn in zijn rug nam plaats op de stoel. Ik controleerde zijn benen. Deze waren gelijk. Ik bad toen voor zijn rug. Vroeg of hij wilde controleren. Maar hij deze dag bijna geen last en ervoer nu geen pijn.

Ik las het script voor en hij nam Jezus aan als redder en verlosser.

Ik vertelde dat de pijn in zijn rug weg zal blijven en wie hem genezen heeft.

Verder voor diverse mensen mogen bidden waaronder verslaafde man die onder invloed was van drugs.

Dit team leidde dus in totaal 5 mensen tot Jezus!

Ons team ging dus naar Ali Baba, met twee mensen die geen ervaring hadden en Marion, die nog maar pas uit Curacao gekomen is, waar ze onder andere initiatief neemster was van ons team aldaar.

We mochten 6 mensen tot Jezus leiden. De eerste jongedame die plaats nam op de stoel was een Marokkaanse, gekleed in een leren jas en kistjes, het beeld dar Marion gekregen had. We gaven haar en haar moeder het boekje ‘hoe kan ik God leren kennen, in het Arabisch mee, moeder las het voor en vertaalde het….

Hier wat foto’s van ons team in actie

Van het andere team geen verslag, maar zij konden er 10 bij Jezus brengen. Eentje was een vrouw die alles kveilig’ volgde vanaf haar balkon, op uitnodiging kwam ze naar beneden, er werd voor haar beenlengte verschil gebeden en ze werd gered!

Als we optellen wat er in Rotterdam Paramaribo en op Curacao gebeurde, zijn er dit weekend 93 mensen tot geloof gekomen, door mensen die door st. Arbeiders in de Oogst zijn getraind en het weer doorvoeren en uitstappen. Wat een reden om dankbaar te zijn!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s