Fire explosion

Zo noemde mijn jonge vriend Arnt dit treffen. Ik ontmoette hem vorig jaar bij Europe Arise, en jonge evangelist, net 20 en vol vrijmoedigheid. Ik mocht hem activeren in het bidden voor beenverlenging en het script, samen met een jongedame die minstens 1 ziel per week tot Jezus brengt, vaak haar trein of afspraak mist, omdat ze, d.m.v. datzelfde script iemand tot de Heer leidt.

We hebben afgesproken om vandaag een soort reünie te houden in Utrecht en weer gedrieën op pad te gaan. Inmiddels gaat Pim, een jonge knul uit mijn gemeente ook mee.

We spraken af in Utrecht centraal. Na gebeden te hebben gingen we op pad

Met zijn viertjes dus. De eerste die we tegenkwamen was Job, die kranten weggaf van het NRC. Hij was dichtbij, maar Jezus uitnodigen was nog net een stap te ver. We gaven hem het ‘rode boekje’ mee.

Arnt en Pim stonden voor Hoog Catharijne met iemand te praten voor wie het ook nog te ver bleek, toen wij al binnen stonden, lekker warm. Er kwam een man aanlopen met knalgroene schoenen. We spraken hem aan, hij bleek uit Nigeria te komen en sprak alleen Engels. de jongedame ging meteen over in die taal en leidde hem tot Jesus. We liepen wat door de Mal, dan met de een en dan met de ander. Er stond een man, op zijn vrouw te wachten die bij de Primart was. Ze kwamen uit Duitsland. We spraken met ze, ze waren vroeger ‘evangelisch’, wat in Duitsland protestant is, maar deden er nu niets meer aan, maar we mochten zaaien

Pim en Arie met de Duitse man

De andere twee waren met een ander stel in gesprek toe we langs 2 jongen en 2 meiden tieners liepen. Ik stelde de vraag hoeveel 80% uit 4 was. Een wist dat het 3,2 was. Ik vertelde dat 80% van de mensen beenlengte verschil heeft en dat er dus, statistisch gezien, 3 van hen dat komen hebben. De jongens wisten dat ze het hadden. We mochten even checken bij een bankje en de jongens hun benen groeiden een voor een aan. Gevieren namen ze, hand in hand Jezus in hun hart! Ze gaan naar een katholieke kerk.

Er kwam een jonge knul aanlopen die Pim spontaan een high-five gaf. Hij kende hem niet. Even later kwamen we hem weer tegen. Doordat hij al een opening had begin Pim het gesprek en leiddde hij Guus, samen met Arnt tot Jezus

Pim leidt, voor het eerst, iemand tot Jezus

Het bleek dat hij positiviteit uit wilde delen door spontaan iedereen een high-five te geven. Dat was de opening voor het gesprek wat tot zijn redding leidde. Een hemelse planning. In totaal nodigden 14 mensen Jezus uit in hun hart, waaronder Hassan en Mohammed, werden de kniebanden van Johan genezen, die ook daarna Jezus aannam. Verdween de pijn in de rug van Noëlle, die daarna met haar man Stephan ook kinderen Gods werden. Zoals een stel, 65+ origineel afkomstig uit Curaçao, nu wonend in Tilburg, vandaag toevallig in Utrecht aan het shoppen, dat ook werd.

Onder de mensen die werden aangesproken was een sataniste. De jongedame zegt: ‘Vandaag was het voor het eerst, dat ik iemand hoorde zeggen, dat degene satanist is. Ik wist het al, voordat zij dat zei. Ik voelde het. Arnt was zachtmoedig aan het evangeliseren bij een meisje, met een bril toen er een sataniste zo stevig kwam aanlopen en aanhaken, soort van belachelijk willen maken over vergeving op hem gericht. Toen moest ik ook echt aanhaken, ik sprak met autoritaire stem (gericht op die demonen in haar) en begon over Zijn bloed. Ook al snapt zij dat nog niet, maar de demonen in haar wel en de geestelijke wereld om ons heen. En dat geeft zo’n kracht in de atmosfeer om Zijn bloed te proclameren en te prediken. Dat geeft echt zo’n positieve shift in de atmosfeer.

Dus toen ze over het bloed van Jezus begon droop ze af.

We mochten ook bidden voor een blind jongetje van surinaamse afkomst, Revorie genaamd. We vroegen het zijn moeder en die zei dat we hem dat zelf moesten vragen. Dat mocht, hij merkte nauwelijks verbetering, maar was zo ontzettend lief. Hij had een groot kruis op zijn kamer staan, die hij uit Suriname gekregen had. Ik kreeg een dikke knuffel van hem, echt gemeend! Zijn moeder heeft in haar jeugd veel meegemaakt waar ze God niet ervaren had en nu dus niets meer met Hem te maken wilde hebben….

Als laatste zagen we een gezinnetje, afkomstig uit Guinee. Ik mocht voor de dame haar benen bidden en er zat flink verschil tussen, wat, in Jezus Naam gelijk kwam. Daarna bad ze voor die van de man, ook die zijn nu van gelijke lengte. Terwijl Arnt de kindjes bezig hield konden wij de vrouw, in het Engels door de jongedame en Pim en ik de man in het Nederlands tot Jezus leiden. Hij speelt voetbal en ik voelde te zeggen dat God daar hem een toekomst in heeft. Ze waren trouwens moslims, hij heet niet voor niets Mohammed… maar heeft nu Jezus. In zijn hart!

Feest in de hemel! # krachtevangelisatie #arbido

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s