Kerst-reach

Zaterdag 19 dec.2020 zouden we een Schatzoeken event houden, maar door de strenge lockdown was dat niet mogelijk. Maar aangezien we zo’n 100 goody bags hadden klaargemaakt, geladen met explosief 💥 evangelisatie materiaal vroegen we de deelnemers of ze dat dan wilden uitdelen in hun buurt. Gisteren heb ik ze rondgebracht bij de deelnemers o. a. in Capelle, Rotterdam-Zuid, Barendrecht en Hardinxveld.

Ik heb van de anderen of nog geen verslagen binnen, of ze gaan het de komende week nog doen, maar hier alvast mijn verslag:

De explosieve goody bags 

Er bleven er totaal 24 over, die ik vandaag heb weggebracht in de buurt van de zendende gemeente, Kom en Zie, Rotterdam 

Bij Dirk van den Broek aan de Goudse singel was mijn eerste plek. De tasjes vonden gretig aftrek. De eerste was een Gereformeerd Vrijgemaakt meisje, dat serieus met haar geloof bezig is, ze heeft vorig jaar belijdenis gedaan (soort dopen, zonder water)

In totaal mocht ik daar drie mensen tot de Heer leiden: twee surinaamse zussen, Yvette en Uldine openden hun hart voor Jezus, zo ook een caapverdiaanse jongedame, met paarse krullen, genaamd Vanusa. Ik heb haar adres gegevens en ze wil graag op de hoogte worden gehouden als we weer met de diensten beginnen.

Ook was er een dame, Marja geheten, die een collega had, die veel met haar over het geloof sprak en wel eens met haar sprak, voor haar was Jezus aannemen op straat nog net een stap te ver, maar Jezus bonst duidelijk op haar hart!

Na een kop koffie gedronken te hebben met Corstin, die in de pastorie aan het verbouwen was en een sanitaire stop ging ik op weg naar de AH aan de Vlietlaan

Hoewel we op die plek al velen tot de Heer hebben geleid, was het vandaag een stuk moeilijker. Je kon goed merken dat er minder mensen op de been waren, i.v.m. de lockdown. Ook was de aftrek van de tasjes minder. Toch stonden een aantal wel open voor een verder gesprek. Ik ging als volgt te werk. ‘Mag ik je iets geven ivm Kerst? Want wie jarig is trakteert! Je weet toch wie er jarig is volgende week vrijdag?’ Een aantal zeiden ‘de Kerstman 🎅, maar gelukkig ook velen (de Here) Jezus, dat was dan meteen het aanknopingspunt om verder te gaan. Een jong stel genaamd Jelle en Nina, wilden dat geschenk van het eeuwige leven wel ontvangen, maar omdat meteen nu hier op de straat voor appie Heijn te doen was wel wat erg snel. Gelukkig zit er in de goody bag een kaart met het gebed om redding… ze zouden daar thuis naar kijken.

Twee anderen deden dat wel ter plekke: Esther en Kela, opnieuw een caapverdiaanse, zij nodigden Hem in hun hart uit!

Toen waren de tasjes op, Kela was 24 en ontving mijn 24ste tasje. Ik had nog wat van die mooie uitnodigen over voor de livestream Kerstnachtdienst, dus die deelde ik onderweg uit aan wie ik tegenkwam. Zo ook aan Lena, ik liep verder, maar zij riep me terug en gaf me een folder van haar werk. Ze helpt mensen op pad, die ziek of hulpbehoevend zijn in de jungle die hulpverlening heet om vergoedingen te krijgen. Als je er recht op hebt betaalt de gemeente, anders ben je haar een vergoeding schuldig, een mooi initiatief. Mocht je dat nodig hebben, ik heb haar contact gegevens.

Dus we raakten aan de praat en ook zij had een ontmoeting met Jezus, Die ze uitnodigde in haar hart

Al met al hadden de engelen weer 6 keer reden voor een feestje in de hemel!

Waaruit maar weer blijkt: de oogst is groot….

Hanneke ging dinsdagmiddag op pad:
Vanmiddag ben ik een uurtje in Rotterdam geweest, om de vrolijke kersttasjes uit te delen, samen met mijn dochter. Het begin was wat moeizaam omdat de eerste mensen die ik wilde aanspreken zo al doorliepen met een netjes nee dank je. Daarna stopte een oudere man in zijn scootmobiel en daar had ik een leuk gesprek mee omdat hij zelf diverse evangelisatieprojecten had gedaan in zijn leven, in de buurt waar ik stond. Daarna nog een aantal mensen gesproken, een aantal kende Jezus al en een aantal nog niet. Mensen waarderen het dat je er staat, ik kreeg een paar keer de reactie: wat lief! Iedereen vindt het fijn om gezien te worden. Ik geloof dat daarmee al iets doorbroken wordt. Dat is vooral ook wat ik heb meegegeven: dat Jezus van ze houdt en betrokken is bij hun leven. De meesten heb ik gewezen op de online Kerstnachtdienst

Pascal ging met zijn dochters van 8, 10 en 12, de dames die de tasjes haddden gevuld, in Hardinxveld-Giessendam de straat op. De jongste twee vonden het in het begin wel spannend, maar het ging steeds beter, Suze, de oudste was de vorige keer al mee geweest en was dus ‘ervaringsdeskundige’. Één man gaf zijn hart aan Jezus en een vrouw ging eer serieus over nadenken. We bidden dat het materiaal in de goodybag het explosieve werk zal doen.

#krachtevangelisatie #schatzoeken-kerst

Een gedachte over “Kerst-reach

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s