Schatzoeken Pasen

3 april 2021, de dag voor zaterdag, bekend als ‘stille zaterdag’. Vandaag gaan we eindelijk Schatzoeken, nadat we het al twee keer, vanwege de lockdown, hebben moeten cancellen.

Er hadden zich in totaal 12 mensen opgegeven, maar dat werden er uiteindelijk maar zes, met ondergetekende erbij zeven, waarbij 5 van de zeven al ervaring hadden met de een of andere manier van straat evangelisatie, maar op de een of andere manier altijd wel een Arbeiders in de Oogst training hadden ontvangen. Maar twee mensen waren hier helemaal blanco in en kwamen zelfs helemaal van de Veluwe: Willianne uit Kootwijkerbroek en Jaapjan uit Ede. Beiden hebben een tradionele achtergrond maar kijken nu regelmatig naar de Livestream van Mozaïek 0318.

We hadden eerste een intensieve ochtend met training in Zielenwinnen, zieken genezen, angst overwinnen en Gods stem verstaan, zowel in theorie als praktijk, voordat we echt aan het Schatzoeken konden beginnen.

Uiteraard moetsen we nog even checken of beider benen gelijk waren en dat was niet zo. Dus baden we voor Williannes benen en die kwamen gelijk, maar ze zag of voelde het niet echt en had nog enige scepsis, waarschijnlijk ook veroorzaakt door haar beroep (verpleegkundige ;-)) Bij Janjaap filmde Isabel het, maar dat gebeurde zo snel dat ik niet eens behoefde te bidden :

Het had zoveel impact dat Willianne even later flauw viel, iets wat ze wel vaker heeft en wat ook wel in de familie voorkomt. Dus verbraken we de vloek en spraken genezing en herstel over haar uit.

Nu was het de tijd om de schatkaart in te vullen. We kregen drie minuten om te luisteren naar de aanwijzingen van de Heilige Geest over

  1. de locatie: waar zijn ze?
  2. de naam: Hoe heten ze?
  3. uiterlijk: hoe zien ze eruit?
  4. nood: waar ze gebed voor nodig hebben.
  5. het ‘ongewone’

Daarnaast hadden we ook zo’n 75 tasjes, Go(o)d(y) Bags, om uit te delen, die gevuld waren met allerlei evangelisatie dingen, maar ook met lekkers, die we konden aanschaffen, mede door de korting van M. de Waal, uit Waddinxveen, de snoepkraam, die donderdags op de markt in Zwijndrecht staat en ook een aantal zakjes gevuld door de Connectgroep uit Schiedam van Gert-Jan en Lianne, welke allen gretig een weg vonden onder het publiek

  • Na het gebed om zegen en de impartatie gingen we in drie groepjes uiteen: Jorel en Jaapjan, Willianne en Jimmy en Isabel en Johan, waar ik me bijvoegde. Ze hadden ook met elkaar geoefend, dus er was al een klik.

Jaapjan vertelt:’ heel gave ervaring, zeker ook omdat ik de stap heb genomen om de straat op te gaan. Was blij dat zijn buurman, onze Jorèl meeging, omdat die meer ervaring had. Ik heb heel veel geleerd vandaag. Wil er absoluut mee doorgaan! Jorèl vult aan: het was heel goed , heel mooi, we hebben veel tasjes uitgedeeld. Twee gesprekken sprongen eruit. Onder andere meteen hier aan het begin, net buiten de poort; Ik had opgeschreven een lichtrode/oranje jas. We keken en ze voldeed niet helemaal aan het profiel, maar wel een aantal dingen: blond haar en de jas. Het was best een goed gesprek, ze had een gelovige vriend en aan de hand van het script hebben we haar het e.e.a. uitgelegd over het evangelie. Ze kwam eerst met allerlei vragen, waar we kort op in konden gaan, maar dan weer terug naar het script, wat weer hielp om even uit te leggen dat ze nar Jezus toe moest en een keuze moest maken. We hebben kort voor haar gebeden, maar de stap om in het openbaar ons na te bidden en Jezus aan te nemen was nog iets te groot. Ik kreeg de indruk dat ze dat wel wilde en er over na gaat denken en ze vroeg hoe ze een dienst kon kijken, dus we hebben haar verwezen naar de livestream van Mozaïek, waar ze engels ondertitelen, omdat ze die taal sprak. Ze was dus zeker wel nieuwsgierig. Dan het tweede gesprek wat eruit sprong was met Inge, een vrouw van rond de 45, afkomstig uit een gelovig gezin, gelovige moeder met zes kinderen, waarvan er eentje nog gelooft en de rest eigenlijk niet. Eerst was er wel wat weerstand, maar toen we wat meer uit gingen leggen, ontdooide ze wel en moest ze toegeven dat ze in de mensen uit haar omgeving, die wel geloven, de blijdschap zag. Uiteindelijk mochten we toch het evangelie uitleggen en voor haar bidden. achteraf realiseer ik me dat we niet hebben doorgepakt om haar tot Jezus leiden. Maar ze gaat er zeker over nadenken en ze zei ook dat ze sinds kort aan het ‘mediteren’ is, gewoon om stil te zijn en ze zei zelf dat het mooi zou zijn als ze dan met God kon gaan praten. Die uitdaging hebben we aan haar meegegeven. Het was echt wel een zaadje waarvan ik geloof dat het kan gaan ontkiemen. Ze was echt geraakt door wat we zeiden.

Dan is Willianne aan het woord, (met aanvulling van Jimmy) ‘Het was echt fantastisch. We hebben een aantal mensen aangesproken en op een gegeven ogenblik waren we met iemand aan het praten, die wel wat weerstand had. Maar even later zagen we iets verderop een oudere dame vallen, plat voorover. We renden meteen naar haar toe en hebben haar overeind geholpen. (niemand anders deed wat!) Ze leek verder in orde en we hebben aangeboden om haar even naar huis te brengen. Onderweg vroeg ze wat we aan het doen waren, dus dat was een mooie gelegenheid om haar dat te vertellen. Toen we bij haar thuis waren vroeg ze of we even binnen wilden komen. Dus wij mee naar boven. Onderweg hadden we al wel wat uitgelegd over het geloof en toen we bij haar flat aangekomen waren greep ze dat aan om op een ander onderwerp over te gaan. Boven hebben we nog meer verteld wat het geloof nu eigenlijk inhoudt en gaf Jimmy zijn getuigenis, daarna het gebed van het script met haar gebeden, waarna ze Jezus heeft aangenomen! We hebben haar een Nieuw Testament gegeven en ze zat zelf al te denken naar welke kerk ze nu zou gaan. Ze is dus echt voor Jezus gevallen, merkte Isabel op 🙂 Verder hadden we veel mensen die niet in een hemel of hel geloofden en de tasjes uitgedeeld, onder andere aan moslims. Maar deze vrouw kostte wel veel tijd, maar dat was het waard! Ik ga zeker door, ik snap de verslaving!’

Mijn driekoppige groepje ging op weg naar het Metrostation Oostplein, omdat Johan dat op zijn schatkaart had staan, we deelden wat tasjes uit en kwamen bij de school al een moeder met twee kinderen tegen. We gaven de kids de tasjes en raakten met moeder in gesprek. Toeval bestaat niet en ze vertelde dat haar moeder nog niet zo gek lang geleden in Kom en Zie was gedoopt! We deden het script met haar en zij en de dertienjarige zoon baden het gebed om redding, zodat Jezus in hun hart kwam. Moeder werd geraakt en tranen kwamen in haar ogen. Ze merkte meteen het verschil en voelde rust en ruimte. Ik checkte even mijn schatkaart en zag dat ze aardig matchte: blauwe jas, blond haar. Ik zei ‘en een kapot huwelijk’ en de waterlanders kwamen weer. Ik vroeg of ze herstel wilde en ze zei dat ze er aan werkten, maar dat het nog niet echt lukte. Daar hebben we dus ook voor gebeden en we verwachten ook daar een wonder voor. Ze gingen nu naar Oma toe en zullen haar verblijd hebben met het feit dat dochter en kleinzoon Jezus in hun hart hebben!

Even later kwamen we een mooie donkere man tegen, ik gaf hem een tasje maar hij begreep mij niet. Isabel vroeg wat verder en het bleek dat hij uit Angola kwam en dus Portugees sprak, net als Isabel dus. Zij legde uit wat we deden en hij bleek een broeder uit de Portugees sprekende evangelische gemeente en zei ga maar gauw verder, ik ben al gered! Aangezien zowel Isabel als ik ook Supermarkt op onze lijst hadden staan liepen we richting Lidl. Daar spraken we een groep Spaanstalige jonge studenten aan. Dat gesprek liep niet echt en we gingen door. Ik zag een vader, moeder met kind bij hun fietsen boodschappen aan het inpakken en sprak hen aan. Samantha, de moeder, zei dat ze niet naar een kerk gingen, maar wel altijd de dingen die over het geloof gingen op de TV bekeken, zoals de Passion, afgelopen donderdag, een mooie ingang dus. Niet veel later namen zij en haar man David, die voor een kwart Joods is, Yeshua aan als hun redder en verlosser. Hun zoontje, Levi, vond dat nog wel eng, hij ‘had dit nog nooit gedaan’ Maar in het tasje zit leuk materiaal waardoor ook hij de Messias kan leren kennen. Ondertussen sprak Johan Thomas aan, met een kratje bier achter op zijn fiets. Hij vroeg of hij de betekenis van Pasen wist en klapte toen dicht, maar met behulp van Isabel werd het gesprek weer opgepikt en kon hij hem tot Jezus leiden, met het script. Het was Johans eerste, dus je snapt dat hij helemaal flabbergasted was! Na een kort gesprek met een 75jarige Hans, die Moslim was en waarvoor zelfs een zegengebed door andere gelovigen geen effect had, naar zijn zeggen, maar wel een tasje meenam, waren we door onze tasjes heen. Een eindje verderop zagen we een groepje mensen staan, bleek bij een koffietent die open was en waar coffee-to go verkregen kon worden. Het bleek een internationaal groepje ex-studenten te zijn, die in Nederland zijn blijven hangen. Met twee van hen hadden we een goed gesprek, een Griek en een Italiaan. Het was open en ze hebben natuurlijk, alhoewel verschillend van elkaar, wel weten ze wat er met Goede Vrijdag en Pasen is gebeurd. Daarom konden we gewoon ook het script met hen doen en gaven ze allebei hun leven aan Jezus. Ze hebben de link naar de Livestream ontvangen, want ze verstaan wel een beetje Nederlands.

Al met al konden we dus 8 mensen bij Jezus brengen en nodigden zij de Opgestane Heiland in hun hart!

Het was dus een geweldige dag, mede dankzij de gebedssteun van onze voorbidders groep uit Kom en Zie

Ook een keertje mee? 1 mei gaan we weer. Voor meer informatie: http://www.schatzoeken.net

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s