Verslag Schatzoeken, 1 mei 2021

Het was een bijzondere dag, zaterdag 1 mei, niet in het minst vanwege het mooie weer. Alhoewel het wel wat fris was, werden we toch vergezeld door een heerlijk zonnetje.

Er hadden zich 10 deelnemers aangemeld, maar er kwamen er slechts 8, van wie er 7 uit Kom en Zie kwamen! Tijdens de training nemen we de onderwerpen zielenwinnen, genezing, angst voor mensen en Gods stem verstaan door.

Hieronder het oefenen

Na de training, die ook door de deelnemers van de onlinetraining Operatie Sneeuwbal in het Groningse Veendam gevolgd werd, via de livestream, zo goed en zo kwaad als dat ging, gingen we de straat op, in drie groepjes van drie. Iedere deelnemer had 8 tasjes bij zich, die men kon uitdelen. In die tasjes bevond zich evangelisatie materiaal en wat lekkers (waaronder een lolly)

De inhoud van de tasjes

Groep 1 bestond uit Isabel, Lenne en Johan. Ze ervoeren veel afwijzing. En liepen enigszins teleurgesteld weer richting de uitvalsbasis, Kom en Zie, Rotterdam. Maar Johan zei, vol geloof, we gaan nog niet naar binnen, we lopen nog even rechtdoor. En daar zag Lenne iemand, die enigszins voldeed aan het profiel wat ze op haar Schatkaart van de Heilige Geest had ontvangen. Ze spraken haar aan en jawel, ze gaf haar leven aan Jezus! De eerste die Lenne, op deze manier, mocht doen!

Johan, Lenne en Isabel

Groep twee stond onder leiding van Dennis en verder uit twee dames, Rianne en Ailleen, die helemaal uit Weert met de trein naar Rotterdam gekomen was. Ook daar was er wel wat afwijzing, maar men had sowieso goede gesprekken met zeker 15 mensen. Een persoon had van zijn ouders de naam van de tegenstander gekregen en vond dat zelf ook maar niets. ‘Vanaf nu heet je Efraim’, zei Dennis en zo noemden ze hem dan ook verder. Wat later konden ze een man van tussen de 60 en de 70 tot de Heer leiden.

Dennis, Rianne en Ailleen

De derde groep had ik, Arie, onder mijn hoede, en bestond verder uit Lianne en Maaike, de dochter van Rianne. Iemand had het Park bij de Euromast doorgekregen, maar dat was wat ver. Ikzelf had Metro, Lidl en AH, dus liepen we richting het Oostplein.

Het was erg rustig onderweg, maar op het plein zat een jonge vrouw, lekker in het zonnetje. We wilden haar een tasje geven, maar ze reageerde wat terughoudend. Toen echter Maaike vermelde dat er een lolly inzat, ging ze overstag. Ze vertelde dat ze een oma had, waarvan ze wist dat die voor haar bad (!) Ze vond het jammer dat God, de Vader geen kleinkinderen heeft, maar alleen maar kinderen, dus dat ze zelf een beslissing moest nemen. Dat deed ze dan even later ook. Ze kwam overigens uit Brabant, (Hoogerheide) onderschat dus nooit de kracht van een biddende oma!

We liepen verder richting de Lidl. Lianne en Maaike raakten in gesprek met een jonge man, die echter niet echt open stond voor het geloof. Ondertussen sprak ik een vrouw in een scootmobiel aan. Ik mocht voor haar bidden, maar ze kon niet merken of ze genezen was, want ze kon altijd al lopen. Toch werd ze even later een kind van de levende God! We lopen nu richting de AH en kwamen iemand tegen die op een hekje zat te wachten. Achter hem stond een fiets in rasta kleuren (we  hadden zoiets op onze  schatkaart staan) en we  vroegen of die van  hem was. Nee, dat was een blauwe scooter, die even verderop stond en hij wachtte op hulp. Hij bleek een Kaapverdiaan zijn, maar ‘bekeerd’ tot de Islam. Op onze vraag waarom,  zei hij dat het de waarheid was. We vertelden dat de waarheid voor ons een persoon is en dat Zijn naam Jezus is. We kwamen niet verder en namen afscheid. Ik zegende hem met de wens dat hij een droom zal krijgen waarin hij Jezus zal ontmoeten. Bid je mee dat dat voor mr. Rodrigues zal gebeuren?

Vlak voor de Albert Heijn kwamen we twee mannen tegen, een vader en een zoon, ze kwamen uit Amsterdam en hadden surinaamse roots. De jongen (ik schat een jaar of 13 zei bekeerd te zijn, de Vader ging wel naar een evangelische gemeente, maar was dat nog niet. (Het was heel apart, ik stel die vraag nooit, maar nu wel en hij antwoordde, uit de grond van zijn hart: Nee)

We mochten hen allebei tot Jezus leiden, mooi als vader en zoon dat in koor doen. Hij was nog niet getrouwd, maar zou daar werk van gaan maken. Ik kreeg de indruk dat God hem al vaker geroepen had en hij bevestigde dat. Je gaat een evangelist worden, profeteerde ik over hem en de eerste die je tot Jezus gaat leiden is je vrouw…. Ook deze mannen bleken achteraf op onze schatkaart te staan, hetgeen nog maar weer eens het bijzondere van deze ontmoeting bevestigde

We lopen verder richting de blauwe super. Vlak er voor mochten we nog bidden voor een jonge, half Egyptische jongeman, die snijwonden had in zijn knieholten. Het was erg koud voor Appie, want daar was geen zon, maar wel een koude wind, dus we trokken verder.

We lopen een blokje en gingen weer richting de Boezemweg. Op een soort terras zaten drie dames en vier kinderen te genieten van een frietje met wat smurrie erop. ‘Kapsalon?’ vroeg ik. Nee full loaded, of zoiets. De kinderen bleken van Maria te zijn. We gaven moeder een tasje voor een ieder van hen. En bleven wat kletsen. De twee andere dames bleken nichtjes te zijn, waarbij de ene nergens aan deed en de andere op 15 jarige leeftijd gedoopt was.

In de tussentijd had Lianne nog een gesprek met iemand die ze uit haar vorige kerk (RK) kende en vertelde ze hem wat we aan het doen waren.

Gaandeweg opende Maria haar hart voor de Here Jezus en werd zij een kind van Hem. We checkten nog even onze lijst en we zagen dat ze paste in het profiel. Toen we ook nog rugklachten noemden, bleek dat ook te kloppen. We checkten haar benen en ze had een dikke centimeter verschil, wat door gebed opgeheven werd. Daarna bleek de rugpijn weg, was er alleen nog wat pijn in de schouder, maar na gebed van Maaike werd dat aanmerkelijk minder!

Maria (met de vier tasjes) en Maaike

Ook in Veendam ging men de straat op en had men een aantal goede gesprekken. Helaas kon men daar niemand tot de Heer leiden.

Zo maakten op deze mooie voorjaarsdag 7 mensen een keuze voor de Here Jezus! Feest in de hemel, feést in onze harten!

 

7 gedachtes over “Verslag Schatzoeken, 1 mei 2021

 1. Rom 1:16  Want ik schaam mij des Evangelies van Christus niet; want het is een kracht Gods tot zaligheid een iegelijk, die gelooft, eerst den Jood, en ook den Griek. 

  En ook de Nederlanders! Prachtig hoe die kostbare dominostenen bekend zijn bij de Heer.

  Like

 2. Pingback: Gekruisigd vlees |
 3. Pingback: Zelfverwoestend |
 4. Pingback: Dokter |
 5. Pingback: Wat kijk je nou? |
 6. Pingback: Gedonder |
 7. Pingback: Levend Brood |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s